حبوبات مهمان غذاهای ایرانی است که سرشار از پروتئین است. و می توان از آن ها به عنوان یکی از بهترین جایگزین ها برای گوشت در نظر گرفت.
بیشتر حبوبات ها در سراسر جهان نیز استفاده می شوند اما در غذاهای ایرانی حبوبات جایگاه ویژه ای دارد.
حبوبات ها، سرشار از فیبر، اسیدهای آمینه، ویتامین B، پروتئین و مواد معدنی می باشند.
حبوبات ها حاوی فواید مختلفی برای سلامتی بدن هستند.
مثل کاهش کلسترول، کاهش سطح قند خون و افزایش باکترهای مفید در روده که به هضم بهتر غذا کمک میکند
حبوبات ها بسیار کم چرب هستند و کلسترول آن ها صفر است.
حاوی آهن، پتاسیم، فولات و منگنز زیادی هستند، تمامی دو نوع فیبر محلول و غیر محلول را نیز دارند.
آشنایی با برخی از حبوبات مهمان غذاهای ایرانی
نخود
یکی از پرخاصیت ترین حبوبات ها است. منشا بسیاری از مواد معنی و ویتامین های لازم بدن است.
سرشار از فیبر است که باعث کاهش کلسترول بد و دفع چربی در بدن می شود.
یکی از مهم ترین خواص نخود رفع یبوست است.
لپه
سرشار از پتاسیم و سدیم بسیار کمی می باشد، پس بهترین گزینه برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا است.
لپه نیز مثل تمامی حبوبات ها سرشار از فیبر است.
به همین سبب برای جلوگیری از یبوست، کاهش کلسترول خون، تنظیم قند خون و کاهش بیماری های قلبی پیشنهاد می شود.
اگر بخواهید میزان نفاخ بودن لپه را کاهش دهید باید از آن بدون پوست استفاده کنید.